čtvrtek 30. července 2015

ANGLIE 2014! LONDÝN #1

Milé čtenářky!
Když jsem ještě chodila na základní školu, tak jsme nikam do zahraničí jako ostatní základky no spíše 2. základní škola Jirkov nikam nejezdili. Byla jsem docela zklamaná, že nám tu příležitost nikdo nedá, i když by se lidi našli. V 9. ročníku základky se k naší škole připojilo gymnázium a co se nestalo? Někdy v říjnu možná trochu později nám oznámili, že se nabízí zájezd do Anglie. Dlouho jsme to doma probírali, ale pak se rozhodlo, že teda vycestuji se školou. 

Zájezd nám nabídla cestovka ALBION MORAVIA s. r. o. Dle názvu se dá odvodit, že jde o moravskou cestovní kancelář. Cena zájezdu pro rok 2014 byla 7 490 Kč + jsme platili asi 60 liber na vstupy. Co se neutratilo, to nám po návratu vrátili. 

Londýn, Margate, Oxford
6 denní poznávací zájezd, kód LO6
čtvrtek 10.4. - úterý 15.4.2014
cena 2014: 7 490 Kč

V ceně bylo zahrnuto: doprava zahraničním autobusem, trajekt Calais-Dover a zpět, ubytování v hostitelských rodinách v okrajové části Londýna s plnou penzí (snídaně a večeře v rodině, oběd formou balíčku), organizační pracovník CK ALBION po celou dobu pobytu i cesty, pojištění včetně storno pobytu.

V ceně nebylo zahrnuto: vstupné do navštívených objektů (cca 60 GBP), jízdné v místní dopravě a kapesné pro osobní potřebu. 

Dostali jsme pár informačních papírů tzv. ,,informační balíček", kde byly zahrnuty všechny důležité informace včetně rodiny, kde budeme ubytovaní. 

Odjezd byl 10.4. v 16:00 hod. z Jirkova.
Příjezd byl 15.4. v odpoledních - večerních hodinách na stejné místo.

Menší poznámka než přejdu k zajímavější části článku. Všechny fotky, které budou v článku jsou moje, nejsou odnikud stažené! Poznámky jsem si psala do deníku. Bude to takový vzpomínkový článek s haulem. 

1. DEN - 11.4. LONDÝN

Po příjezdu do Francie jsme čekali než nás nalodí na trajekt. 





Do Doveru jsme dorazili kolem šesté ráno. Autobus nás dopravil k O2 aréně a odtamtud jsme šli na metro a přepravili jsme se do centra.



První den jsme navštívili Tower of London, Tower Bridge, Londýnskou okurku, Buckinghamský palác, Shakespearovo divadlo, HMS Belfast. U galerie bylo spoustu umělců. Pak jsme dostali trochu času na nákupy v Marks & Spencer. Jeli jsme také londýnským metrem a nadzemkou. Před odjezdem do rodin jsme strávili asi hodinu v parku u paláce. 











Po příjezdu na místo, kde si nás měla každá rodina vyzvednout se naskytl problém s naší rodinou. Takže jsme se nakonec rozhodly s holkama, že budeme s dalšíma spolužačkama bydlem dohromady u Tracy Smithové. Ukázalo se, že je rodinka příjemná. 



K večeři jsme měli kuřecí maso, rybí prsty, salát, brambory, omáčky + vodu. Jako zákusek byla buchta v bílém cukru. 

Dnes jsem si koupila vodu Ł 1.10 a horkou čokoládu Ł 2.50.

V průběhu psaní tohohle článku jsem se rozhodla, že to rozdělím na více článků. Už z hlediska fotek, aby to nebylo přeplněné. Snad se vám můj první den líbil stejně jako mně. 

Claire ♥






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář.