úterý 28. července 2015

Cyklo výlet do přírody!

Milé čtenářky!
Dneska jsme se rozhodli, že si vyrazíme na kolech. Napadlo mě, že bych vám o tom mohla napsat kratší článek. Vydali jsme se přes Jirkovskou přehradu, směrem na Orasín. Cesta vedla celou dobu lesem a sem tam vykukovalo sluníčko. Většinou jsme jeli po lesní cestě, ale tak od půlky jsme najeli na kamenitou a pak asfaltovou cestu. Bylo to mírné stoupání, ale i tak začaly bolet nohy. Cestou jsem se zastavila, abych vám vyfotila krásnou přírodu, která nás celou dobu obklopovala. Také jsme potkali dva traktory, které se museli v kopci vyhnout a pomaličku projet, aby dále pokračovaly svou rychlostí. Bylo mi celkem vedro a měli jsme jenom jednu flašku pití. CHYBA! Alespoň vím, že je lepší vzít si batoh s vodou než lapat po vzduchu a mít suché rty. 

Celá cesta nám trvala něco přes hodinku. Ujeli jsme skoro 12 km, jelikož jsem truhlík, tak jsem si počítání zapla až na přehradě, takže ty 2 km si musíte připočítat :) 


Před 3 měsíci jsem viděla reklamu na sportovní aplikaci od ČEZu, která má za úkol samozřejmě počítat váš sportovní výkon, ať už uvnitř budovy nebo venku v přírodě. Nabízí např. jízdu na kole, chůzi, běh, jízdu na bruslích apod. A dalším plusem této aplikace je, že můžete podpořit některý z projektů, který zrovna nabízí. Při výkonu aktivity se vám počítají body a ty se pak právě věnují na projekt, který si sami předem po aktivitě zvolíte. Pokud hledáte aplikaci a rádi přispíváte na různé charity či projekty, je to dobrá investice. Aplikace je zdarma přístupná v Google obchodu. Mám Android, ale nevím zda je tato aplikace přístupná i pro Apple elektroniku. 

Své kolo mám od Dvořáka, který má prodejnu v Chomutově. Kolo prodělalo jednu cyklo nehodu, ale nyní je v perfektním stavu. Vepředu má 3 programy a vzadu 6. Je od značky Keller. Jsem s ním spokojená. Bohužel, ale rostu, takže kolo má sedačku jak nejvíc to jde vysoko. Myslím si, že ještě 2 nebo 3 roky by mohlo vydržet. 




V poslední době jsem zjistila, že mě z kecek bolí nohy a tak jsem se zase vrátila k nošení úžasně modrých tenisek od značky Nike. Chodí se v nich strašně pohodlně a ani z nich extrémně nebolí nohy. Hlavní využití bylo na běh, ale teď je používám tak na všechno, když jedu na brusle, kolo nebo když s rodinou či přáteli jezdíme na výlety nebo se prostě potulujeme ve městě. Co vy? Máte své oblíbené miláčky, které by jste za nic nevyměnily?





No není to nádhera? Stačí sednou na kolo a nebo i pěšky, ujít či ujet pár kilometrů a ráj máte přímo před očima. Máte v České republice nějaké oblíbené místo a naopak nenáviděné místo? 

No a po téhle fotce jsem nabrala vítr do vlasů a frčela jsem z kopce přímo domů. No cestu jsem přežila, i když po tom pádu co jsem měla před rokem se docela bojím jezdit rychle. 



Tahle fotka je v dnešním článku už opravdu poslední. Snad se vám článek líbil. Budu ráda za každý komentář a sdílení. Mimochodem aktivovala jsem si ten ask, pište mi otázky a já udělám pak nějaký shrnující článek. 

Mějte se krásně,
Claire ♥





2 komentáře:

Děkuji za každý váš komentář.