úterý 14. června 2016

TITANIC EXHIBITION IN PRAGUE!

Ahoj všichni!
Všichni určitě znáte osudnou plavbu lodi Titanik od společnosti White Star Line. Byla to první a zároveň poslední plavba. Na počest této lodi se před několika měsíci objevila výstava, která měla jednu ze zastávek v Praze - Letňany. 


Ke každé vstupence jsme dostali audio průvodce a palubní lístek (můj cestující plavbu přežil). Vše začalo v historii a prvních zmínkách o celé společnosti. Na úvod bylo vystaveno pár věcí z té doby. 



Celkem bylo 50 nahrávek, každá trvala cca v průměru 3 - 5 minut. 
V další místnosti jsme koukali na film o stavbě Titaniku a jeho sesterských lodí HMHS Britannic a RMS Olympic. Byly zde také stavební plány a malý model Titaniku. 


,
Další místnost byla věnovaná šéfkonstruktérovi panu Andrewsovi a kapitánu Smithovi.



Celá výstava byla také proložena různými výroky cestujících nebo zaměstnanců lodi. 
Další částí výstavy byly konkrétní místnosti na lodi jako chodba 1. třídy, schodiště (fotografie je ze sesterské lodi Olympic, protože mají málo fotografií interiérů z důvodu, že neočekávali, že to bude první a zároveň poslední plavba), pokoje 1. třídy, salonek a pokoj 3. třídy. 





Také mě zaujaly vystavené jídelníčky jednotlivých tříd a předměty, které patřily cestujícím. Byly zde také vystavěny fotografie dalších prostorů jako jsou salonky, tělocvična, lázně a paluby pro jednotlivé třídy. 



Další místnost se zabývala osudným 14. dubnem 1912, kdy se Titanik ve 23:40 srazil s ledovcem a o několik hodin později už nebyla ani menší známka po lodi - zmizela v hlubinách Atlantiku.


V předposlední místnosti byl vystaven majetek nejvýznamnějších cestujících. Byl tu také seznam přeživších, ztracených a mrtvých pasažérů. 


Poslední místnost se zabývala českou spojitostí s Titanikem a filmovými zpracováními. 
Jednou zajímavostí, která mě docela překvapila, že jediná Kate si při natáčení odmítla vzít neopren a poté prohlásila, že s Cameronem už natáčet nebude.  



Celou výstavu bych hodnotila velmi kladně. Moc se mi to líbilo. Jediné co bych možná vytkla bylo spoustu lidí a neuspořádanost v posledních prostorech - bylo to zmatené. 

 Rodinná vstupenka: 900 Kč 
 Student: 300 Kč 
 Parkoviště: 100 Kč 
 Pohledy: 25 - 55 Kč 

A co vy? Navštívili jste výstavu? Pokud ano, líbila se vám? Podělte se v komentářích. 

Přeji krásný zbytek dne.
Claire ♥










2 komentáře:

  1. musela to byt super vystava :)
    Pozyvam na luxusnu giveaway o Lancome, Biodermu a Dermacol, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/12/narodeninova-ga-lancome-bioderma.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý váš komentář.