pondělí 6. července 2015

Američanka v Česku!

Milé čtenářky!
Ve středu 1.7. přiletěla k mé tetě paní z Ameriky, která si chce vybrat štěně jezevčíka.

Jmenuje se Patricia Nance. Pochází ze státu Ohio, USA. 

Hlavním cílem její návštěvy, jak jsem již psala bylo vybrat si štěňátko. Po jejím usilovném rozhodování si nakonec vybrala fenku s růžovým obojkem (Farah Shaki Siamon) a psíka s modrým obojkem (Forsetion Siamon). Oba dva prošli přípravou na odlet. Byli označeni tetováním a speciálním čipem. 

,,To je ale mňamka!"

Docela mě překvapila její reakce na jídlo od mé tety. Neustále říkala "It´s delicious!". V Americe prý nemají bramborový knedlík a nikdy neslyšela pojem grilovaný sýr. Také jsme navštívili místní bike stop s úžasnou točenou zmrzlinou. Strašně jí chutnala a bylo vidět, že je šťastná :) 

Chodila jsem za ní každý den a tím pádem jsem se mohla zdokonalovat v mé angličtině. Neustále jsme o něčem diskutovali, ať už o muzice, jejím životě a nebo o naší České republice!

Včera 5.7. jsme se vydali v tom největším horku na výlet do Prahy.

 Panoramatický snímek z Orloje na Staroměstském náměstí

Z Chomutova jsme vyrazili po půl deváté. V tuhle dobu ještě nemělo slunce takovou sílu, takže bylo příjemné teplo. Po příjezdu na Václavské náměstí, jsme zaparkovali nad Národním muzeem a vydali se pěšky napříč Prahou. Nejdříve jsme tedy prošli Václavák.


             




                                   
 


Dále jsme pokračovali směrem na Staroměstské náměstí. Po cestě jsem se zchladila oříškovým latté ze Starbucks. 


Další zastávkou byl staroměstský orloj. Výhled z orloje byl ohromný. Všude červené střechy, v dálce Pražský Hrad a mnoho věžiček. Pro nic za nic se Praze přece neříkalo 100 věžatá :)

                             


Skoro na každém rohu náměstí stál nějaký umělec. Tyhle dva chlapíci byli vážně super! :D


Posledními zastávkami před obědem v centru Kotva byl Karlův most a Prašná brána. 



Cestou na oběd jsme prošli uličkou, kde se Pat nechala vyfotit s obrovským hadem :) a úplně poslední zastávkou před obědem byla Prašná brána.


A konečně jsme šli na oběd. Obědvali jsme v nákupním centru Kotva, kde je příjemně zařízená restaurace T- ANKER, která se rozléhá z větší části na terase a zbytek stolů a bar jsou uvnitř. Já jsem si objednala salát Caesar s kuřecími kousky. K pití jsme zvolili domácí melounovou limonádu. Jídlo bylo výborné. Poté jsme se pomalu vrátili k autu. Cestou jsme se stavili v obchůdku se suvenýry a pak už jeli domů. 

Těchto pár dní s Pat byla obrovská zkušenost. Někdy je opravdu těžké cestovat s lidmi, kteří nemluví stejným rodným jazykem jako vy, ale i přesto se výlet může vydařit a ani to nepříjemné vedro vám ho zkazit nemůže :)

PS: Nový článek by měl být koncem tohoto týdne, protože zbytek tohoto týdne budu trávit s přáteli a tím pádem mohu nastřádat spoustu nových zážitků :) Děkuji za každé přečtení a třeba i sdílení. Moc si toho vážím.

Claire ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář.