úterý 21. července 2015

Nelahozeves a Veltrusy!

Milé čtenářky!
V dnešním článku zavítáme do Nelahozevsi a Veltrus. V těchto vesničkách či menších městech se nachází dva malebné zámečky. N je soukromý a V státní. Je to obrovský rozdíl a to hlavně vzhledově, vzhledem k financím.


Zámek Nelahozeves je majetkem Lobkowitzů. Pod zámkem se nachází rodný dům Antonína Dvořáka, v dnešní době tam je muzeum, které je přístupné veřejnosti. V areálu zámku se nachází zámecká restaurace. Zkušenost nemám, ale dokáži říct, že jistě vaří dobře. Průvodkyní byla mladá Barbora. Působila mile a stále se usmívala. Prohlídka byla příjemná a záživná.






oficiální stránky zámku: http://www.zameknelahozeves.cz/

Po prohlídce jsme se vydali na druhý zámek. Po cestě jsme projížděli okolo vodáckého tábora a čističky vody.


K zámku vedla alej stromů, z jedné strany byla obora a z druhé pole. Bylo horko, takže ten stín, zabránil úplnému rozškvaření. Celým areálem se může projíždět na kole a nebo koňským povozem, který je za poplatek. Zakoupili jsme lístky, udělali pár fotek a šli jsme na prohlídku. Tahle prohlídka se mi tolik nelíbila, hlavně mluva průvodkyně (vycpávky textu). Jinak teoreticky toho věděla hodně, takže se to dalo přežít. Vybavení bylo útulné. Po prohlídce jsme se vydali zpět k autu a jeli domů. 


Poznámka: Konečně mám nové brýle, ve kterých se cítím pohodlně. Co na ně říkáte?



Hlavní budova, ve které probíhá přestavba kvůli povodním.

oficiální stránky zámku: http://www.zamek-veltrusy.cz/

Po cestě jsme narazili na vesničku, ve které byly postaveny řadové domky. Připomnělo mi to čas ztrávený v Británii.


Oba výlety vám mohu vřele doporučit. Vedle zámku Veltrusy se nachází kemp a je to velmi dobré prostředí třeba na projížďku na kole a myslím, že cesta je vhodná i pro brusle. Hlavně je tam čerstvý vzduch, který prospěje vaší mysli :D a můžete utéct od práce. Zámek Nelahozeves nabízí i dětské prohlídky a spoustu dalších doplňkových programů. Je zde možnost uskutečnit svatbu v rytířském sále.

Jak jste svůj víkend strávili vy? Příští týden plánujeme navštívit památník v Terezíně. Doufám, že to vyjde, protože bych se na to místo ráda podívala.

Claire ♥






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář.