neděle 26. července 2015

Terezín!

Milé čtenářky!
Dnes jsme navštívili Památník Terezín. Úryvky textu budu postupně prolínat záběry z pevnosti. 

Před Malou pevností je menší hřbitov. Na každém hrobu byly položené kamínky, je to nějaký židovský zvyk.



Prohlídka Malé pevnosti nám začala hned jak jsme si koupili vstupenku. Průvodce dělal mladý chlapík. Bylo znát, že se o tu historii zajímá a že ho to baví. 



Začali jsme na tzv. přijímací chodbě, tady přijímali vězně a pak je dále třídili.




Tato brána vedla do mužské části pracovního tábora. Nachází se tam hromadné prostory, samotky, mučící prostory, kotelna, ošetřovna, umývárna...









Dále jsme pokračovali podzemím, které měřilo 500 metrů. Vyšli jsme u popraviště a dále jsme šli na místo, kde byl masový hrob.



Prohlídku s průvodcem jsme ukončili v místě, kde bydleli dozorčí. Měli tam bazén, kino a celkem velký obytný dům. 




Tím průchodem jsme již pokračovali sami na prohlídku komplexu, který se vystavěl ke konci války. Obsahuje samotky i hromadné cely. 






V některých místnostech byla i výstava. Dále jsme prošli muzea, kde se nesmělo fotit. Poslední jsme se byli podívat do ženské části pracovního tábora.







Touto částí naše prohlídka Malé pevnosti skončila. Dále jsme šli do Muzea Ghetta, Magdeburské kasárny a dalších přístupných výstavných objektů. 



Náš výlet jme zakončili výbornou točenou zmrzlinou (mix jahoda-vanilka, 20 Kč)


Tak to je celý článek. V tomhle městě je obsažena velmi silná historie. Stalo se tam spoustu hrozných událostí. Všechny výstavy byly výstižně zpracované. Snad byl můj článek pro někoho trochu zajímavý.

Claire ♥










Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář.